Mining Rig Guide

Här ska du kika om du har handlat en komplett rig från oss och har lite funderingar!


    Detta kommer du att behöva:

 • Moderkort [1]
 • RAM-minne [2]
 • SSD/USB / SATA Kabel [3]
 • Nätaggregat [4]
 • USB till SATA [Endast vid HIVEOS]
 • Grafikkort ;)


 Här ser du alla tio stegen, under dessa kommer du att hitta en beskrivning för varje steg!

 1. Välj ditt operativsystem & installera
 2. Sätt in RAM-minnet
 3. Koppla in SSD
 4. Sätt in 24 pin
 5. Koppla in 6 pin för varje grafikkort du ska använda
 6. Koppla in eventuella fläktar
 7. Installera dina grafikkort
 8. Koppla 6-8 pin i grafikkorten
 9. Glöm inte internetanslutningen
 10. Om du ska använda risers


1 - Operativsystem

På första steget är dags att välja operativsystem, har du någon enstaka rig eller är ny så rekommenderar vi Windows för enkelheten. Om du har flera riggar och är van med mining rekommenderar vi HiveOS operativsystemet. För att installera Windows kommer du behöva ett USB minne att installera Windows på som du sedan kopplar in i moderkortet vid första start för att slutföra installationen. För vägledning kan du läsa Windows instruktioner här. Har du dock valt HiveOS kommer du behöva en USB till SATA adapter som bland annat finns att köpa på vår sida. För vägledning kan du läsa HiveOS instruktioner här.


2 - RAM

Vi börjar med att sätta in RAM-minnet innan vi kopplar in nätaggregatet och alla kablar. Först sätter du i RAM-minnet vinklat (se bild) för att sedan trycka in den på rätt plats. Se till att minnet sitter i ordentligt för att riggen ska fungera korrekt (båda klamrar ska hålla RAM minnet).

3 - SSD

Du ska nu koppla in din lagringsenhet (HDD/SSD/USB), vi rekommenderar starkt att ni använder SSD då de är betydligt stabilare samt minskar risken för kraschar. Börja med att koppla in el till din disk (SATA kabel) från ditt nätaggregat. Koppla sedan in SATA kabeln från HDD/SSD till moderkortet, använda porten där det står SATA1 för max hastighet (se bild).

4 - 24PIN

Nu är det dags att koppla in nätaggregatet. Sätt först i 24 pin kabeln i BTC-T37-moderkortet (se bild).

Observera att BTC-S37 moderkorten ej kräver 24 pin, därav medföljer en PSU starter som hjälper dig att starta din PSU.

5 - MB 6PIN

Koppla sedan in 6 pin PCIE i moderkortet för varje GPU-plats du tänkt använda (se bild) 

OBS! Då vissa grafikkort kan vara lite bredare (t.ex. RTX 3070, 3080 & 3090) är det bra att du ser till att endast koppla in 6 pin kablarna i de platser du tänkt använda på moderkortet för att inte slösa på kablarna.

6 - FLÄKTAR

Nu kan du välja att koppla in dina fläktar om du har tänkt att använda några. Vi rekommenderar alltid fläktar om du har starkare grafikkort som genererar mer värme d.v.s. allt från RTX serien. Observera att moderkortet har 4 pin fläkt ingång, om du ska använda en fläkt med 3 pin ska den kopplas in enligt bilden, en pin kommer att bli över. Om du har 4 pin fläkt blir ingen pin över.

7 - GPUs

Nu är det dags att koppla in dina vackra grafikkort. Börja med att sätt in grafikkorten i BTC-T37-moderkortet på de platser du kopplat in strömmen från steg 4. (se bild)

8 - GPU EL

Sedan tar du de resterande PCIe kablarna och kopplar in de i alla dina grafikkort (se bild). 

OBS! Har du RTX 3080 och uppåt behöver du koppla in minst 2 kablar, även om grafikkorten enbart kräver 2x 8-pin måste du använda 2 kablar eftersom 1 kabel max kan ge MAX 288W. Då RTX 3080 och uppåt kräver 300W+ minst kan det utgöra en brandrisk att endast använda en kabel och koppla in båda 8 PIN som finns på kabeln. Detta gäller även om du tänkt att undervolta / underklocka korten. Se gärna diagrammet här under.

9 - INTERNET

Det sista steget är att ansluta din rig till internet. Vi rekommenderar att du ansluter till internet via en Ethernet kabel då det är både stabilare & enklare än att använda Wi-Fi.

WI-FI

Ifall du inte har möjlighet till att använda Ethernet så funkar det att koppla via WIFI. Om du kör på HiveOS måste du se till ha en USB adapter som supportar Linux, vi rekommenderar då en TP-Link TL-WN725N.
Du behöver dessutom ändra på “wifi.txt” i din SSD med HiveOS som du hittar i mappen “Internet”.
Ändra på dessa rader så att det stämmer överens med ditt WIFI: 
WIFI_SSID="Ditt WIFI nätverksnamn" 
WIFI_PASSWORD="Ditt WIFI lösenord"


10 - RISERS

Det går självklart bra att koppla in risers i BTC-T37 moderkortet (se bild), tänk då på att INTE koppla in 6 pin till moderkortet (Se bild). Du ska enbart koppla in ström till risern.

Observera att du aldrig ska använda SATA för att strömförsörja risers då dessa ger för lite el och kan utgöra en brandrisk. SATA stödjer MAX 54W, risers kan dra upp till 75W och kan då smälta kablar om man använder SATA eller i värsta fall orsaka brand.


Lycka till med miningen! 🥰

/Swe Mining AB